Skriv ut

Vardkampen

0
besøk

Flott utsikt i alle himmelretninger på toppen! Barnevennlig topptur.

Kjør fv. 255 til Forset. Ta veien som er skiltet: «Evenvold 2 km». Det er flere utgangspunkt for å gå til Vardkampen, her presenteres to.

ALT. 1:
Godt vedlikeholdt hankveg 2,5 km opp ca 300 høydemeter til toppen på 794 m.o.h.

Turbeskrivelse:
Parker i Luksussvingen – rett ovenfor innkjøringa til Øvre Roåker. Det står skilt for parkering. Gå Øvre Roåkervei ca. 30 m.
Gå gjennom grinda og ta stien til høyre gjennom beitemark – og etter hvert langs et gjerde. For å forlate beitemarka må du først over en gjerdeovergang – og deretter etter ca 40 m over en ny. Her går stien gjennom tett granskog og opp på en meget velholdt «Hankveg». Se på informasjonsskiltet om «Hankvegen». Tenk deg at du sitter som kjørekar – med hesten foran og 40-50 stokker bak som skyver på!
Følg hankvegen og merket sti opp Vardkampen. Du har flott utsikt i alle
himmelretninger på toppen.

ALT. 2:
Rundtur i skogsterreng ca 4 km med fin utsikt på toppen.

Turbeskrivelse:
Kjør gjennom tunet på Evenvolld. Etter ca 700 meter tar det av en traktorvei til venstre. Parker her og følg skiltet merket «Vardkampen». Følg traktorveien til grinda og fangstplassen for beitedyr. Gå gjerdeovergangen, og følg traktorveien videre . Etter 1,2 km får du valget om du vil gå til venstre eller høyre. Det er det samme hvilken vei du velger, begge fører opp på Vardkampen. Går du runden blir hele turen 4 km, det blir den også om du velger å gå samme veien opp og ned igjen.

Bildet: Vardkampen til høyre i bildet. Foto Ole Johan Elvestad

Bli med!