Skriv ut

Killiknappen

0
besøk

Det er sti 1,8 som er inntegnet på dette kartet.

Flott grensetopp mellom Ringebu og Gausdal. Se opp for huldra på veg opp. Barnevennlig topptur.

Ta fylkesveg 254 fra Seg. Bru til Svingvoll, deretter fylkesveg 337 mot Skei i 2,1 km. Ta av til høyre mot Sjøsetra på Killiavegen, som er bomveg. Kjør ca 5,5 km langs Killia-/Sjøsetervegen fram til skiltet som angir parkering til Killiknappen og Skjenafjellet.

Turen starter i Goddalen, hvor det har vært aktivt seterbruk langt tilbake i tida. Både Ringebu og Gausdal ville ha dette frodige beiteområdet, og det har vært flere rettslige tvister som Gausdal har vunnet.
Fra parkeringsplassen følger vi sætervegen ca 600 meter opp mot Opsahlsetra. Ved oppkjøringa til setra ligger tre fangstgraver på rekke og rad. Fangstgravene er skiltet, og er en påminnelse om områdets rike tradisjon for fangst av elg.
På Opsahlsetra er det skiltet Skjenafjellet/Killiknappen.

Legg merke til Rundhaugen på vei opp. Det er en trill rund haug som er 15 meter høy og har en diameter på 80 meter. I følge lokale sagn bodde huldra inne i Rundhaugen.
Alt. 1: Stien går i starten gjennom gammel granskog – i ganske bratt stigning. Følg stien opp til kommunegrensa. Ta stien til høyre opp på Killiknappen. På retur kan vi gå samme vei tilbake, eller vi kan finne vår egen vei ned til parkeringsplassen igjen i oversiktlig terreng.
Alt. 2: Ta av første vei til høyre etter Killibrua – vegen opp til Skifergruva mot Roåker. Parker ved skiltet: Killiknappen. Her er det få parkeringsplasser, men parkerer du ved Skifergruva 1 km før, er det plass.
Fra skiltet er det 1,1 km opp på
Killiknappen etter tydelig og god sti.

Roåkerknappen er en nabotopp på andre sida av stien, som det passer fint å besøke.

Husk å sjekke deg inn i Ti på topp appen;)

Bli med!